ARTIKLER 3

NORSK ARTIKKELTJENESTE

ARTIKLER 3


Man snur seg bort


Publisert 2. oktober 2020


En etnisk norsk mann i tidlig 20-årene, er siktet for drapsforsøk for skyteepisoden i moskeen i Bærum.

Nå er det uhyre sjelden at kristne er en trussel mot andre, men om vi allikevel snur det rundt og tenker oss at en muslim hadde tatt seg inn i en kirke og skutt mot en kirkegjenger og skadet en person. Hva hadde Erna gjort da? Noe aktivt? Tenker hun hadde trukket på skuldrene og sagt at nå må vi vente til politiet har gjort jobben sin. Det er denne enorme forskjellsbehandlingen som jeg tror irriterer de som er kritiske til islam.

I Norge, - og verden for øvrig, bagatelliseres og unnskyldes islamsk vold og undertrykkende menneskesyn. Man snur seg bort og vil ikke høre om det. Man endog tar aktivt del i å hindre meningsytringer mot denne voldelige religionen. Det internasjonale samfunn gjør det. Samtidig er man full av sympati dersom noe kan oppfattes som fornærmende for en muslim.
Framsnakkingen av en kultur som har et tankesett som er tusen år bak vår egen er påfallende. Det er beklagelig at høyreorienterte ikke skjønner at man må bruke silkehansker mot islam, hvis ikke så skader man sin egen kultur.Våre topp-politikere har ikke anelse


Publisert 25. august  2020


Det var klokt av Erna Solberg å vise støtte og sympati for muslimer etter terrorforsøket i Bærum, men å legitimere bokstavtro og ultrakonservative miljøer kan være farlig. Trenger virkelig Solberg og resten av regjeringen et kurs i hva de ulike islamske trossamfunnene står for og kjemper for? Det er ganske besynderlig at våre topp-politikere ikke har den fjerneste anelse om hva de ulike moskeer og trossamfunn står for og hva de vil iverksette i landet vårt. Hvorfor velger Erna Solberg og regjeringen å spesielt støtte ultrakonservative trossamfunn - som dyrker og vil fremheve verdier som står i direkte motstrid til grunnleggende norske verdier som ytringsfrihet og andre frihetsverdier, demokrati, likeverd og likestilling?Må tolerere hverandre


Publisert 4. august 2020


Kommentaren til Trine Skei Grande i en opphetet situasjon var god: "Alle parter må tolerere hverandre". Men hvor er muslimenes toleranse for det samfunnet de har tvunget seg på?
To eldre herrer fra Pakistan som ikke kunne norsk, ble fremstilt i media som helter og redningsmenn etter attentatet i Bærum. Hvorfor er de kommet til Norge? Når kom de? Er de kommet som besteforeldre i god tid før pensjonsalder? Når de har bodd i Norge i tre år, har de krav på folketrygdens minstepensjon. Er det den de venter på før retur til Pakistan? Media burde undersøke hva som skjuler seg bak fasaden.
Islam med sin motvilje mht. integrering i samfunnet, er en meget kostbar affære både økonomisk, kulturelt og sosialt.

Vi har ikke infrastruktur til mer enn 3 millioner mennesker i Norge.
Migrasjon av ikke integrerbare muslimer fører til at hele samfunnet kommer i ubalanse. Det er riktig at folk kan "tro det de vil", men vi trenger ikke betale for det. Spesielt ikke når vår egen kultur undergraves.Vi slår ring om vårt muslimske miljø


Publisert 28. mars 2020

Av Bjarne Nilsen


Statsminister Erna Solberg (H) sier vi må bekjempe muslimfiendtlige holdninger sammen. En søndag etter moskeattentatet er hun til stede under eid-feiringen på Thon Hotell i Sandvika. Statsministeren skal holde en tale under eidbønnen. Imamen skal holde en tale og det skal være en bønn, sier informasjonsansvarlig ved al-Noor Islamic Center, Waheed Ahmed.

I dag feirer muslimer over hele Norge Eid sammen med sine kjære. En feiring som mange har gledet seg til, men angrepet på moskeen i Bærum skaper frykt og uro. Hat og muslimfiendtlige holdninger må vi bekjempe sammen. Vi slår ring om vårt muslimske miljø når de går til bønn i dag, skriver Solberg på TwitterSer ikke lyst ut


Publisert 18. mars 2020

Av Martin Gundersen


Når man ser hvordan politikere og media reagerer på moskeattentatet i Sandvika, så ser det svært svart ut for det norske samfunn. For nå ser det ut som vi alle skal kaste oss ned for islam. For en makt disse muslimer har over oss. Kun fordi de gjemmer seg bak en religion, kan de ytre og dyrke de mest motbydelige holdninger til mennesker og Erna jubler. Vi skal ikke snakke om pedofili, steining av homofile, undertrykking av jenter og kvinner - og for gudsskyld, ikke angrip de menneskene som dyrker denne ideologien; muslimene. For de skal liksom ikke stå til ansvar for den ideologi de faktisk tilber. Så nei - det ser ikke lyst ut for fremtiden.Ola og Kari nordmann


Publisert 24. mars 2020

Av Bergljot Bringeland


I den senere tid har det i norsk språk foregått en betydningsinnsnevring av «mann» til å bli hovedordet for person av det maskuline kjønn.

Men kulturministeren burde oppmuntre til å bruke mann som kjønnsnøytralt ord. Det er «kar» som historisk har vært motstykket til «kvinne». «Mann» betyr tradisjonelt begge kjønn, slik som ordet «person» i teorien skal gjøre i dag. Mann = menneske/person av begge kjønn. Kvinne – kar. Dame – herre. Kjerring – kall

Mann betød menneske, og betyr det i mange sammenhenger i dag.

Det er når kvinner trer inn i arenaer vi tenker har vært forbeholdt «karer», at behovet for ny terminologi melder seg og at praksis virker enten rart eller kjønnsdiskriminerende.

Fylkesmann og sysselmann er vel etablert. Betegnelser som sykesøster og jordmor er i en annen liga, de viser til kjønn.

«Person» er i ferd med å bli det nye «mann». Hva er vitsen med det? La oss heller ta «mann» tilbake. Det er god kvinnesak. Vi er fortsatt Ola og Kari nordmann, vel?

La meg enn så lenge være en nordmann som lyder «alle mann på dekk» og forskrekkes av «mann over bord». Jeg vil være mann!Språkkrav er rasisme


Publisert 25. mars 2020

Av Martin Magnussen


Oslo kommune deler i mars 2020 ut skriftlig informasjon om coronaviruset på 14 språk – her skal det ikke mangle på service. Likevel viser det seg at mange av de som er blitt smittet nettopp bor i det tett befolkede parallellsamfunnet Grønland i Oslo.

Svenskene har tatt det et skritt lenger: Etter at det ble kjent at mange av de som døde av coronaviruset i Stockholm var somaliere, har SVT begynt å sende nyhetsrapporter på arabisk og engelsk. Da coronaviruset spredte seg til Sverige, var det ikke så mye informasjon på somali og mange mennesker levde som vanlig, sier Jihan Mohamed, styremedlem i Svensksomaliske legeforeningen. – Jeg vet ikke hvorfor Järva-området skiller seg ut når det gjelder avdøde i henhold til Covid-19, men mange bor trangt her. Flere generasjoner kan bo i samme leilighet, og det kan spille en rolle. Samtidig vet vi også at folkehelsen generelt er verre i slike utsatte områder, sier Mohamed.

Sverige er blitt et multikulturelt samfunn og innvandrere har fortsatt ikke lært seg språket. Sverige har i likhet med Norge gjennom årene vært veldig slappe med å kreve noe av innvandrerne. Noen har også sagt at språkkrav er rasisme. Nå kan det bli uante konsekvenser fordi de ikke kjenner språket.Flerkultur og demokrati


Publisert 17. februar 2020


Flerkultur og demokrati er uforenelig, og det på flere måter.

For det første har Norge to urbefolkninger som bare har et land som de ikke har bedt politikerne om å demontere. Innvandringspolitikken med massiv innvandring undergraver den nasjonale enheten og suvereniteten som det norske demokratiet var fundert på.

For det andre lar ikke islam og demokrati seg forene. Når vår statsminister ønsker å inkludere islam sier hun samtidig at demokratiet må ekskluderes.

Nettopp fordi flerkultur og islam ikke er forenelig ser vi nå at ytringsfriheten er under daglige angrep. Ikke minst beviser dette fremfor noe hvor riktig påstanden er: Islam og demokrati lar seg ikke forene.


Vanskelig å føle seg norsk


Publisert 20. februar 2020


Paul Thomas og Abdul-Razak Kuyini Alhassan, begge førsteamanuensis i pedagogikk ved Institutt for pedagogikk, Universitet i Sørøst-Norge skriver i februar 2020: Vanskelig å føle seg norsk. Vi som har forsket på ungdom med innvandrerbakgrunn (og selv har en slik bakgrunn), savner en diskusjon i offentligheten om tilhørighet. I underkant av 40 prosent av barn i grunnskolen i Oslo har minoritetsbakgrunn. Da er det merkelig at ordskiftet fortsatt domineres av kriminalitet, vold, tvangsekteskap og lignende. Minoritetsungdom har fortalt oss at det er vanskelig å føle seg norsk når storsamfunnet ikke er villig til å la dem høre til.

Det disse skriveglade innvandrerne ikke forstår er at minoritetsungdom som velger islam fremfor sekulære verdier, lukker dører. Prioriterer man hijab eller nikab over tilpasning og modernitet, setter man opp en fysisk og mental barriere mellom seg selv og storsamfunnet. Så enkelt er det faktisk. Men var ikke forutsetningen for asyl at de skulle reise tilbake til hjemlandet når det var trygt – dette gjelder vel også førsteamanuensiser i pedagogikk. Her har våre politikere sviktet totalt.En økende trend


Publisert 20. februar 2020


Paul Thomas og Abdul-Razak Kuyini Alhassan, begge førsteamanuensis i pedagogikk ved Institutt for pedagogikk, Universitet i Sørøst-Norge skriver i februar 2020: Vanskelig å føle seg norsk. Vi som har forsket på ungdom med innvandrerbakgrunn (og selv har en slik bakgrunn), savner en diskusjon i offentligheten om tilhørighet. I underkant av 40 prosent av barn i grunnskolen i Oslo har minoritetsbakgrunn. Da er det merkelig at ordskiftet fortsatt domineres av kriminalitet, vold, tvangsekteskap og lignende. Minoritetsungdom har fortalt oss at det er vanskelig å føle seg norsk når storsamfunnet ikke er villig til å la dem høre til.

Her ser man konturene av en økende trend – innvandrere klager på etniske nordmenn. Men ikke bare det – de anmelder dem også. Formann i Norsk Folkeparti ble bøtelagt fordi han mente at innvandrere og deres etterkommere burde repatrieres dvs. sendes tilbake til sine opphavlige hjemland. Høyesterett var enig i bøteleggelsen.Hedre de som bygde landet


Publisert 30. juli 2019


Den som er blitt sjokkert over den bisarre utviklingen vi ser i Vesten og spesielt i Sverige, der en kvinne i Malmø nylig ble nektet adgang til en buss fordi hun ifølge bussjåføren var for lettkledd, har virkelig ikke fulgt med i samfunnsutviklingen, eller har problemer med å forstå innlysende sammenhenger. 

Det er først og fremst våre egne som svikter sin egen kultur. Det er det som gjør det hele så nitrist. Gjennom generasjoners møysommelige arbeid, slit og forsakelse, ble Norge et av verdens beste land. Vi var en fredelig avkrok i verden som det var all mulig grunn til å være stolt av.

Den kulturen blir nå ikke holdt i hevd av våre egne. Det gir en kulturell retardasjon som snart gjør oss til det samme søppellandet som Sverige og andre land man helst ikke bør sammenligne seg med.

Skal man iverksette en annen kultur enn sin egen, må det i tilfelle være en høyere utviklet kultur, ikke en primitiv kultur som er preget av vold, rasisme, kjønnsapartheid og rasering av menneskerettighetene. Det er skammelig mange blant oss som ikke står opp for den arven våre forfedre og formødre ga oss.

Det er mangt man skal skamme seg over om dagen. Det snakkes om både flyskam og kjøttskam. Men mest av alt føler jeg skam over at så mange av mine landsmenn ikke er villige til å hedre de som bygde et av verdens beste land.Vinke farvel til vårt styresett


Publisert 4. mars 2020


Folk føler seg bare bundet av demokratiske valg når de har felles bånd til de fleste av de andre velgerne. Hvis andre velgeres erfaringer er fremmede for meg, og jeg ikke tror de bryr seg om mine følelser eller mine livsnødvendige interesser, har jeg ingen som helst grunn til å akseptere valgresultatet selv om jeg blir nedstemt med 100 mot én. Demokratiske valg fungerer vanligvis bare i befolkninger som har felles bånd fra før, med samme religiøse tro og nasjonale myter. De er et middel som kan løse uoverensstemmelser mellom folk som er enige om det grunnleggende i utgangspunktet.

Med andre ord kan vi med fordel vinke farvel til vårt styresett i det øyeblikk det multikulturelle eksperimentet har ferdigfragmentert staten Norge. Da vil vår form for demokrati ikke lenger fungerer, folk flest vil gi blaffen i både valg og lover, ytringsfriheten vil være fjernet i det godes navn, og vi vil måtte løse våre tvister på alternative måter. Landets ledere de siste par generasjoner har allerede gjennomført de første og grunnleggende skrittene på denne veien. Våre etterkommere kommer til å forbanne dem.